Jussi Pelkonen Haluan kirjoittaa Facebookiin myönteisemmistä asioista. Täällä olen kriittisempi.

Suomen Vastarintaliike -> Pohjoismainen Vastarintaliike

SVL eli Suomen Vastarintaliike on nykyään osa PVL-järjestöä, eli Pohjoismaista Vastarintaliikettä. Järjestön tarkoitus on luoda yhteispohjoismainen kansallissosialistinen valtio.

En ole tutustunut asiaan vielä kovin tarkasti, mutta tässä vaiheessa tuli kyllä mieleeni, ovatko suomalaiset kannattajat tulleet ajatelleeksi, mihin asemaan suomalaiset kansallissosialistit asettuisivat tulevassa valtiossa.

Jos "pohjoismainen kansallissosialistinen (otan riskin, ja käytän tästä lähtien termiä "natsistinen") valtio" syntyisi vaikkapa vain Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen välille (jätän Islannin tästä skenariosta vielä pois), mikä kyseisessä yhteistyössä olisi suomalaisten uusnatsien osana?

Täällä vastustetaan pakkoruotsia ja vihataan ryssää.  - Millä kielellä meikäläiset tulisivat kuulluksi ja ymmärretyksi, kun PVL:llä on kuitenkin läheiset yhteydet myös Venäjään?

-------

Vastaus ei ole: "Tietysti englanniksi!"  - Silloin suuri osa alkuperäisistä periaatteista on jo menetetty.

 

Suomalaiset ajautuisivat suunnitellussa natsivaltiossa paarialuokkaan, ja valtaan päässeet ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset natsit antaisivat Suomen mielellään yhteistyökumppaninsa Venäjän temmellyskentäksi.

 

-----

Uskon ja toivon, että edellä esittämääni ei tapahdu  - mutta jos kaikkien kauhuskenarioiden mukaisesti tapahtuisikin, toivon eläväni sen verran pitkään, että saan viimeiseen Facebook-päivitykseeni kirjoittaa:

 

"MITÄS MINÄ SANOIN!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Samaa ihmetellyt. Me suomalaisethan olemme aina olleet pohjoismaiden kiinalaisia. Tuskin natsismiin hurahtaneet ruotsalaiset koskaan kohtelisi meitä tasa-arvoisina.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen

Teinit vihaavat hurreja, enkä ikinä ole saanut siihen perusteltua syytä.

Teinit vihaavat ryssiä, enkä ikinä ole saanut siihen perusteltua syytä.

SVL:n jäsenet tekevät "isänmaallista" työtä, vaikka eivät ymmärrä pientäkään osaa siitä, mihin asemaan ajaisivat meidät isänmaatamme kunnioittavat ihmiset, jos saisivat tahtonsa perille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

No, eipä taida tuon putiikin kannattajakunta kovin suuri olla. Huomio ylittää merkittävyyden useamman kertaluvun verran.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen

Olet ainakin melko varmasti oikeassa siinä, että huomion hakeminen on suurempaa kuin itse liikkeen merkittävyys.

Pidä kuitenkin mielessäsi se, että 1920-luvun loppupuolella juuri yksikään saksalainen ei ollut kovin huolissaan NSDAP:stä - mutta siitä huolimatta liike nousi valtakunnan johtoon muutamaa vuotta myöhemmin.

Meidän onneksemme ero natsi-Saksan syntyyn on se, että nykyisellä suomalaisella tai ruotsalaisella äärioikeistolla ei ole - eikä muuten koskaan ole ollutkaan - yhtä karismaattista johtajaa, kuin Adolf Hitler kieltämättä oli - niin ikävä kuin sitä on myöntääkin.

Meikäläiset Pekka Siitoinit, Väinö Kuismat, Olavi Mäenpäät, Junes Lokat, Ilja Janitskinit ja Marco de Witit (pahoittelen, että kaikkia en muistanut, mutta se johtuu siitä, että he ovat vielä vähäpätöisempiä) ovat karismaltaan ja esiintymiskyvyltään niin ala-arvoisia, että he eivät saisi edes päiväkotilapsia mukaansa taisteluun viimeisen hillomunkin puolesta!

Uskoni asetan siihen, että suomalaisista ei löydy nykypäivänä edes Vihtori Kosolan kaltaista johtohahmoa - ja johtajan puutteeseenhan tämä koko uho sitten päättyykin.

(Vai voisitteko kuvitella Jussi Halla-ahoa pitämässä fanaattista puhetta tuhatpäiselle kuulijajoukolle?...)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

En kyllä usko äärioikeiston menestymismahdollisuuksiin Suomessa ylipäätäänkään. Ei se ole koskaan vedonnut suomalaisiin. Silloin, kun nämä laitaoikeistolaiset puolueet niittivät menestystä muualla Euroopassa, ILK sai meillä enimmillään 14 kansanedustajaa ja kohti 30-luvun loppua sen kannatus oli laskeva.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #5

En minäkään, koska äärioikeistolaisista on vaikea tehdä pilkkaa ennen kuin he ovat tehneet sen itse.

Vain hännystelijöiden reaktiot ovat eniten huolta aiheuttavia.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Älä viitsi aikuinen ihminen. Junes Lokka ei ole äärioikeistoa, mutta mitä odottaa ihmiseltä joka kuvittelee Hitlerin karisman olevan ainoa tekijä natsipuolueen valtaannousussa.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #20

En sanonutkaan, että Hitlerin karisma olisi ollut *ainoa* tekijä. Mukana oli paljon tyytymättömyyttä, pettymystä, vihaa, valheisiin uskomista, rääväsuisuutta ja väkivaltaa...

Mutta ilman nämä piirteet yhdistämään pystyvää johtajaa kaikki edellä mainittu ei olisi voinut toteutua ainakaan nykyään tuntemallamme tavalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tälläkin blokistilla suhteellisuudentaju pettänyt, Suomessa 30 natsimielistä, ei näillä valtakuntaa horjuteta.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Makkonen, tunnetko nuo kaikki nimeltä? Taas ei ole mitään todellisuuspohjaa Makkosen jutuissa; ei mitään verifioitavaa evidenssiä Makkosen väitteiden pohjaksi. No, ainahan sitä voi louskuttaa leukojaan ja se kertookin Makkosesta kaiken tarpeellisen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikä pelle tämä Ilkka Salo oikein on? Supon edustaja kertoi YLEn ohjelmassa näiden natsimielisten lukumäärän ja kuvitellun vaarallisuutensa.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #10

Kari Harju, Supon edustaja, ei suinkaan vähätellyt äärioikeiston, kansallismielisten ja uusnatsististen liikkeiden mahdollista vaarallisuutta, vaan suhtautui koko keskusteluun asiallisesti ja hötkyilemättä, kuten virkamiehen tietysti pitääkin.

En ymmärrä, Jarmo Makkonen, kenen kanssa oikeastaan yrität käydä keskustelua.

Ilkka Saloa en tunne, enkä tunne Sinuakaan, mutta keskusteluamme voimme tietysti jatkaa, kunhan keskustelemme *minun* alkuperäisistä ajatuksista emmekä toisten keskustelijoiden kuvitelluista ominaisuuksista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #11

"Kari Harju, Supon edustaja, ei suinkaan vähätellyt äärioikeiston, kansallismielisten ja uusnatsististen liikkeiden mahdollista vaarallisuutta"

Katsoin ohjelman ja Supon edustaja korosti ettei tuolla 30 tyypin natsimielisestä porukasta ole mitään uhkaa Suomelle. Pienikin järjenvalo päässä kertoo kyllä samaa vaikka ei Supossa olisi töissä. Mitä tarkoitat kansallismielisten vaarallisuudella? Voisiko kansallismieliset kannattaa Suomea jääkiekon maailmanmestaruudessa vai minkälaistaa uhkaa näet tältä taholta?

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #17

Kolmenkymmenen hengen ryhmästä puhui Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

Supon Kari Harju sanoi uskovansa, että nykyisestä porukasta ei ole perustajaksi yhteispohjoismaiseen kansallissosialistiseen valtioon.

MUTTA Kari Harju sanoi myös, että tästä ryhmästä voi syntyä vaaratekijä tavallisille suomalaisille.

Kurkista A-Talk noin kohdasta 19 minuuttia ja siitä eteenpäin.

***

Tämän keskustelun jatkaminen minun blogissani on melko turhaa, jos kommentoijat eivät kykene pysymään asiassa.

Kaikki asiallinen ja perusteltu kommentointi on sallittua, mutta vain se.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #10

Kylläpä Makkosta taas maailmanmeno ahdistaa. Ei taida olla Makkosella muuta sanottavaa kuin länkyttää vuodesta toiseen, ketjusta toiseen, noita samoja skenaarioita. Ei siinä mitään, sana on palstalla vapaa.

Makkonen taitaa olla vaan jostain katkeroituntu vanha kärttyinen äijä: kai tuo obsessiivinen suhtatuminen asiaan jos toiseen on oire jostan. Maailma ei nyt vain taivu Makkosen tahtoon, ei vaikka Makkonen kuinka polkisi jalkaa.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #13

Ehkä tutustumme toisiimme paremmin myöhemmin.

En myöskään kiellä sitä, etteivätkö kaikki mielenilmaukset olisi sallittuja, kunhan ne perustellaan.

Koska en tunne Makkosta, en halua edes pyytää häneltä parempia perusteluja hänen väitteisiinsä.

En tunne Sinuakaan, mutta en silti vaadi Sinulta suurempia perusteluja tässä keskustelussa esitettyihin kommentteihin.

Kuten sanot: "sana on palstalla vapaa" - mutta vain minulla on oikeus päättää, minkälaista keskustelua *minun* palstallani käydään!

Mutta älä pelkää: Riisipuuro ei ole vielä palanut läheskään pohjaan! :)

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen

Ilkka Salo:

En tunne sen paremmin Sinua kuin Makkostakaan.

En myöskään lähde loanheittoon kumpaakaan vastaan.

Jatkakaamme keskustelua alkuperäisen blogiviestini perusteella, jos tarvetta on.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen

Ymmärsit kirjoitukseni täysin väärin.

Jos Suomessa olisi vain yksi natsi, joka himoitsisi yhteispohjoismaista kansallissosialistista valtiota, hän joutuisi "aatetovereidensa" alistamaksi.

Jos Suomessa olisi viisi miljoonaa natsia, jotka himoitsisivat yhteispohjoismaista kansallissosialistista valtiota, he joutuisivat "aatetovereidensa" alistamaksi.

***

Yksi syy alistetuksi tulemiseen on kielitaidon puute - mutta sehän ei tähän kuulu...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Suomen vastarintaliike on itse asiassa aina ollut vain yksi sormi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kädessä. Liike syntyi Ruotsissa ja Holappa toi sen sieltä Suomeen. Nyttemminhän Holappa on järkiintynyt ja neuvoo muita miten natsihömpötyksistä pääsee eroon.

Toimituksen poiminnat