Jussi Pelkonen Haluan kirjoittaa Facebookiin myönteisemmistä asioista. Täällä olen kriittisempi.

Muutaman päivän sulattelun jälkeen: The DJT!

No niin.

Töissä olen ollut, vaikkakin keskiviikkoaamuna myöhästyin jonkin verran, koska seurasin audiolähetystä Yhdysvaltojen presidentinvaalin tuloslaskennasta ja nukahdin kunnolla vasta tuloksen selvittyä lieviin painajaisiin, jotka marssittivat minut läpi herätyskellon soimisen.

 

Ehkä olen koko Yhdysvaltojen presidenttivaalikampanjan ajan seurannut liian tarkkaan sekä demokraattisen että republikaanisen puolueen presidentiksi pyrkivien ehdokkaiden keskusteluja, haastatteluja ja edesottamuksia  - ja saanut ehdokkaiden nimityksen jälkeen vielä vähän lisää kierroksia pohdintoihini.

Ehkä minun olisi pitänyt yksinkertaisesti jättää Yhdysvaltojen presidentin valinta huomiotta.

 

En ole pystynyt. Enkä pysty vieläkään olemaan välittämättä siitä, että seuraavaksi Yhdysvaltojen presidentiksi on valittu kiinteistökaupoillaan uransa tehnyt upporikas(?) Donald J. Trump.

Olen pettynyt hänen tulevaan presidenttiyteensä muutamasta syystä:

 

1) Donald J. Trump valittiin ensimmäisen kerran koko hänen elämänsä aikana yleensä mihinkään virkaan, mistä seuraa se ajatus, että pystyykö hän toimimaan virassaan hänelle annetun luottamuksen arvoisesti.

2) Donald J. Trump on tehnyt eri tietolähteiden mukaan ainakin neljä, ellei jopa kuusi konkurssia. Nyt hän lupaa nostaa Yhdysvaltojen talouden täysin uudenlaiseen nousuun.

3) Donald J. Trump ei ole sovitteleva, kansakuntaa yhdistävä henkilö, vaikka hän valinnan varmistumisen jälkeisessä puheessaan niin väittikin.  - Nyt vedän muutaman psykiatrisen asiantuntijan päässään pitämästä stetsonista väitteen "Donald J. Trump on ainakin patologinen narsisti ja sen vuoksi myös manipulatiivisesti taitava ihminen  - mutta todennäköisesti hän on myös psykopaatti."

 

Älkää ampuko viestintuojaa. Tai no, samapa tuo. Olen kuitenkin oikeassa.

 

P.S. Ai niin: Suomessa PS on innoissaan Trumpin voitosta ja haluavat samaa tännekin. Lukekaa vaikka Laura Huhtasaaren tai Teuvo Hakkaraisen hehkutuksia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat