Jussi Pelkonen Haluan kirjoittaa Facebookiin myönteisemmistä asioista. Täällä olen kriittisempi.

Paluu reaalitodellisuuteen.

Katsoin tänään töistä päästyäni YouTube-uutuuksia.  - No, paljon oli Donald Trumpia dissaavia pätkiä (koska olen kyseiset komediashowt tilannut).

Sitten siellä luki yhden ohjelman kohdalla "Käynnissä nyt", ja kun klikkasin sitä, huomasin päässeeni seuraamaan Nurmijärvellä alkavaa "Suomi ensin"-järjestön mielenosoitusta ihan livenä.

Hetken katsoin streamia ja sitten siirryin taas tekemään niitä asioita, joita minun oli ollut tarkoituskin tehdä. Jätin kuitenkin streamin päälle  - ikään kuin se ei olisi häirinnyt keskittymistäni...

 

Lähetyksessä ääni  ja sitä myöten myös kamera keskittyi luonnollisesti tapahtuman järjestäjään, Marco de Witiin, joka on järjestön "Suomi ensin" (joskin hän haluaa nimen varmaankin kirjoitettavan muodossa "Suomi Ensin") perustaja tai ainakin johtaja, puhemies tai muu sellainen.

Palasin aina muiden toimieni joukossa katsomaan järjestön mielenosoituksen elävää kuvaa, kun MdW haastatteli jotakuta paikallista. Hän tuntui löytävän aika paljon varsin nuoria tyttöjä, joilta hän kyseli, mitä Nurmijärven kahakassa oli tapahtunut.

Paria 14-vuotiasta tyttöä hän maanitteli "todistuslausunnon" jälkeen vieläpä videokuvaan, mutta tytöt onneksi ymmärsivät kieltäytyä.

 

Hetken kuluttua etsittyään MdW löysi tyttöparin, joista toinen suostui jo kameran edessäkin kertomaan, mitä oli nähnyt. Tässä tiivistelmä noin 15-16-vuotiaan silminnäkijätytön kertomuksesta:

 

1. Turvapaikanhakijapoika (mahdollisesti afgaani) ja suomalaistyttö.

2. Riita, jossa tyttö haluaa kertoa pojalle, ettei aio seurustella tämän kanssa.

3. Poika tönii, läpsäisee.

4. Tytön veli saapuu paikalle ja käskee turvapaikanhakijapojan lopettaa.

5. Noin viisi tai kymmenen turvapaikanhakijapoikaa tulee paikalle ja ryhtyy kahakkaan.

6. Suomalaisveljen noin viisi tai kuusi kaveria tulevat puolustamaan suomalaista.

 

Tämä oli siis se, minkä haastateltu suomalainen silminnäkijätyttö kertoi.

Samaisen haastattelun aikana MdW ehti jo kasvattaa turvapaikanhakijoiden määrän kahteenkymmeneen, ja pääsi kehumaan, miten "urhoollisesti pieni suomalaisjoukko" pisti hanttiin turvapaikanhakijoille (tai "matuille" eli "maahantunkeutujille", kuten hän kyseistä joukkoa mieluummin nimittää).

 

Kun MdW pääsi sitten puhumaan varsinaisen mielenosoituksen(?) aikana, suhde turvapaikanhakijoiden hyväksi oli noussut lukuihin "kolme- tai neljäkymmentä turvapaikanhakijaa viittä suomalaista vastaan".

 

Eihän Marco de Wit ole koskaan, ikinä, missään nimittänyt tai edes aikonut nimittää itseään toimittajaksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Se vähä, mitä olen MdW:n esiintymisiä nähnyt kuitenkin huojentaa minua siksi, että hän on yleisön manipuloijana sentään melko taitamaton. Kaikeksi onneksi kuka tahansa ala-asteen yhdeksässä vuodessa selvittänyt näkee hänen vääristelyjensä, tahallisten ja tahattomien, läpi.

Käyttäjän JussiPelkonen kuva
Jussi Pelkonen

Minäkin olen jo kolmekymmentä vuotta odottanut (en toki toivoen), että suomalainen äärioikeisto löytäisi itselleen kunnon sanavalmiin ja ihmisiä innostavan keulakuvan, jonka kimppuun voisi oikein argumentein käydä!

Ei löydy yhtään asiallista ja aatepohjalta ponnistavaa (?) joukkojen johtajaa sen jälkeen, kun Pekka Siitoin päätti lähteä jakamaan viisauttaan Pietarin porttien lähelle.

Toimituksen poiminnat